Työmatkat eivät johda erilaisiin asumisen prioriteetteihin

Työmatkat eivät johda erilaisiin asumisen prioriteetteihin

Kyselyn tekijät kertovat, että työmatkaliikenteen stressi työhön ja takaisin oli iso juttu noin 20 prosentille vastaajista, jotka kohtasivat matkustamista jopa kolme tuntia päivässä. Toiset 37 prosenttia kertoi kohdanvansa 1–2 tunnin päivittäisen työmatkan, kyselyssä todettiin.

Nämä työmatkat ovat nyt suurelta osin kadonneet, kun lukuisat toimistotyöntekijät joutuvat covid-19-pandemian vuoksi jäämään kotiin, pois työpöydiltään. Näin ollen yhä useammat asunnonomistajat arvioivat uudelleen prioriteettejaan ihanteellisen kodin suhteen, koska heidän työpaikkansa läheisyydellä on aiempaa vähemmän merkitystä. Itse asiassa joillakin, joiden työnantajat ovat antaneet heille vapaat mahdollisuudet työskennellä etänä ikuisesti, on nyt ylellisyyttä muuttaa edullisempaan tai asumiskelpoisempaan alueeseen, mahdollisesti tuhansien kilometrien päähän työpaikastaan.

Korkeampia prioriteetteja ovat nyt kodin löytäminen, jossa on riittävästi tilaa kotitoimistolle, ja sen varmistaminen, että jokaisella perheessä on oma tila.

FlexJobsin kyselyyn vastanneiden mainitsema suurin etu oli työmatkan olematon jousto, joka eteni työ- ja työ- ja työ-elämän tasapainon parantamisen edelle. Työntekijät sanovat haluavansa joustavia työvaihtoehtoja myös pandemian jälkeen.

Toiset 27 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoo, että etätyö on saanut heidät harkitsemaan muuttoa.

”Kun yhä useammat yritykset päättävät laajentaa etätyömahdollisuuksia lähikuukausina ja kun yhä useammat ihmiset ymmärtävät, etteivät ne ole sidoksissa kotipaikkaansa työpaikkojensa vuoksi, asuntomarkkinat todennäköisesti jatkavat vuoroaan”, FlexJobs sanoi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *