Oklahoman agentin yhden dollarin listahintastrategia kannattaa, mutta hän varou tekemästä sitä uudelleen.

Oklahoman agentin yhden dollarin listahintastrategia kannattaa, mutta hän varou tekemästä sitä uudelleen.

Oklahomalainen Keller Williams kiinteistönvälittäjä Ryan Hukill arvelee, että hän on kertonut asiakkailleen jo vuosia, että jos he listaavat kotinsa vain yhdellä dollarilla, he saavat silti hyvän myyntihinnan kodistaan, koska markkinat sanelevat, mikä todellisen hinnan pitäisi olla.

Hukillin teoria on vihdoin vahvistettu sen jälkeen, kun yksi uskalias myyjä päätti ottaa hänet tarjoukseensa, listaten heidän neljän makuuhuoneen, neljän kylpyhuoneen kotinsa vain dollarilla. Tämä johti kiehtovien ostajien tarjouksiin, jotka ovat selvästi kiinteistön todellisen arvon yläpuolella.

”Tällä kertaa minulla oli joitakin myyjiä, jotka uskaltavat ottaa minut mukaan kokeilemaan sitä teoriaa”, Hukill kertoi Associated Pressille.

Hukill sanoi, että hinnoittelu ”aiheutti hieman myrskyä”, haki ”tonneja” tarjouksia ja menee sopimuksen alle viikossa.

Koti, jonka arvo on itse asiassa noin 413 000 dollaria compsin perusteella, kattaa 4000 neliöjalkaa ja siinä on uima-allas ja 2 hehtaarin tontti. Ulkonäöltään kodissa ei ole mitään huomattavaa vikaa ja näyttää muuttovalmiilta. Yhden dollarin listahinta oli strateginen siirto sytyttää tarjoussota, joka alentaisi kodin sopimushintaa, Hukill sanoi.

Vain kaksi päivää listauksen julkaisemisen jälkeen avoin talo houkutteli yli 60 kiinnostunutta ostajaa, joista seitsemän teki tarjouksia kiinteistöstä. Hukill ei kertonut mitään yksityiskohtia tarjouksesta, joka hyväksyttiin, koska kauppa on edelleen vireillä, mutta kertoi AP: lle, että hinta oli ”hieman yli sen, mitä myyjät luulivat saavansa”.

Tässä tapauksessa Hukillin strategia kannatti, mutta muut asiantuntijat varoittavat, että listautuminen näin alhaiseen hintaan voi olla uhkapeliä.

”Monet ostajista voivat olla epäpäteitä ja jättää tarjouksia, jotka eivät ole harkinnan arvoisia”, sanoi William Fastow, kiinteistöalan ammattilainen Sotheby’sin kanssa Washington D.C:n alueella. ”Listausagentin on esitettävä nämä roskatarjoukset laillisesti omistajalle ja ne vievät agentin aikaa ja resursseja syrjäyttäen lailliset ostajat.”

Hukill itse myöntää, että hän varoisi käyttämästä strategiaa uudelleen.

”Minusta tuntui ehdottomasti, että saimme joitain renkaan potkijoita, ja monet vitsintekijät sanoivat maksavansa minulle 100 tai 1000 dollaria”, Hukill sanoi. Hän lisäsi, että ”edes vakavat ostajat eivät tienneet, mitä tarjota tai mistä aloittaa”.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *