Mitä tehdä, jos et ole tyytyväinen kiinteistönvälittäjääsi

Mitä tehdä, jos et ole tyytyväinen kiinteistönvälittäjääsi

Mitä tapahtuu, jos et ole tyytyväinen kiinteistönvälittäjään tai välittäjään? Vastaus voi olla allekirjoittamassasi listaussopimuksessa. Joskus saatat joutua neuvottelemaan sopimuksen muuttamisesta tai peruuttamisesta.

Tunne kiinteistöalan ammattilaisten tyypit
Ensin taustaa. Lisensoituja kiinteistöalan ammattilaisia–kiinteistönvälittäjiä ja kiinteistönvälittäjiä on kahdenlaisia. Kiinteistönvälittäjillä on oltava lisäkoulutusta ja kokemusta. Jokaisen kiinteistönvälittäjän on oltava sidoksissa lisensoituun kiinteistönvälittäjään.

Kiinteistönvälittäjiä on enemmän kuin välittäjiä, joten useimmat ihmiset ovat tekemisissä kiinteistönvälittäjän kanssa. Kuitenkin vain välittäjät voivat tehdä listaussopimuksia tai pitää hallussaan sulkurahastoja. Siksi kiinteistöluettelosopimus on välittäjän kanssa, vaikka asiakas voi käydä asiointeja agentin eikä välittäjän kanssa.

Ajattele sitä kuin autokauppaan ostaisi uuden auton. Olet todennäköisesti tekemisissä myyjän kanssa, et jälleenmyyjän omistajan kanssa. Kun kuitenkin allekirjoitat ostosopimuksen auton ostamisesta, sopimuksesi on jälleenmyyjän kanssa. Maksat autoliikkeen, ja jälleenmyyjä on vastuussa myyjälle maksettavan palkkion maksamisesta.

On useita syitä, miksi haluat ehkä peruuttaa kiinteistöjen listaussopimuksen. Olet ehkä päättänyt, ettet halua myydä omaisuuttasi. Tai ehkä usko, että kiinteistönvälittäjäsi ei markkinoi omaisuuttasi riittävästi. Tai ehkä luulet voivasi säästää rahaa listaamalla omaisuutesi itse Zillow’lla tai vastaavalla verkkopalvelulla.

Syystä riippumatta, ennen kuin peruutat kiinteistöjen listaussopimuksen, sinun tulee ryhtyä seuraaviin toimiin:

Lue sopimuksesi
Lue listaussopimuksestasi, mitä se kertoo peruutuksista ja palkkiomaksuista. Lisäksi, jos olet tyytymätön agentin suorituskykyyn, katso, mitä listaussopimus edellyttää välittäjän tekevän markkinoidaksesi omaisuuttasi.

Joissakin sopimuksissa edellytetään, että peruuttavan myyjän on maksettava välittäjälle sen kustannuksista.

Useimmat listaussopimukset edellyttävät, että maksat palkkion, jos myyt kiinteistön jollekin, joka lähestyi sinua listauksen ollessa voimassa. Joissakin sopimuksissa saatetaan edellyttää palkkion maksamista koko sopimuskaudeksi, vaikka sopimus peruttaisiin.

Keskustele kiinteistönvälittäjäsi kanssa
Kun olet ymmärtänyt oikeuteni ja velvollisuutesi, keskustele kiinteistönvälittäjän kanssa ja pyydä häntä suostumaan listalleottosopimuksen peruuttamista. Sovi välittäjälle erääntyvästä irtisanomismaksun tai muun maksun määrästä.

Jos uskot, että asiakaspalvelija ei ole mainostanut kiinteistöä tarpeeksi tai muuten ei ole suorittanut hyvää palvelua, kerro siitä edustajalle. Joskus ongelma voi olla väärinkäsitys, joka voidaan korjata. Jos edustaja ilmaisee halukkuutensa korjata asia, harkitse vakavasti toisen mahdollisuuden antamista heille.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *