Huvila Taranto Gardens

by

Villa Taranton kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen puutarha Villa Taranto laajentaa Piemonten rannalla Maggiore-järven, joka kattaa alueen noin 20 hehtaaria headland sanoi Kastanja alueella kunnan Verbania. Ne ovat yksi kiehtovimmista esimerkeistä Englanti puutarha, joka voi käydä Italiassa. Englanti puutarha syntyi reaktio liian vakava formalismi Italian ja Ranskan puutarha, ja tavoitteena on toteuttaa paluuta maku vapaan luonnon ja viehättävä, määrätty romantiikkaa. Spontaanimpi näkymä kasvien kauneutta suositellaan ja ihmisen osuus on piilotettu yrittää tehdä makea maisemia luotu näyttää aivan luonnollinen.
Maku Englanti puutarha leviää nopeasti Italiassa ja niin alueella järvien ja Verbano, joka sukupolvien ajan oli muodikas loma paikkoja ja siksi aina, erityisen runsaasti patriisi huviloita ja ihana puutarha. Verbanon rannoilla tehtiin yksi villa taranton puutarhojen kanssa, joka oli yksi olemassa olevan yksityisen puutarhan menestyksekkäimmistä muutoksista mieleenpainuviin englantilaiseen puistoon. Alkuperä kasvitieteellinen puutarha Villa Taranto juontaa juurensa 1931, jolloin skotlannin herrasmies, kapteeni Neil Boyd McEacharn, jousimies Queen of England ja Academic Linnean, ostettu kautta mainos, joka ilmestyi Times, omaisuus nimeltä ”Cross” jossa tavoitteena on muuttaa se yhdeksi maailman johtavista kasvitieteellinen komplekseja.

Kapteeni McEacharn omisti suuren osan elämästään jättimäiseen työhön, investoi lähes kaikki hänen valtava henkilökohtainen rikkaus, ja soveltamalla huomattavaa kokemusta kukkakaupat, jo hankittu luomalla laaja puisto, joka ympäröi hänen linna Galloway, Skotlanti. Työ kesti yli kolmekymmentä vuotta työtä, ja se vaati apua yli 100 työntekijää.

Alkuperäiseen puistoon verrattuna puutarhan alue lähes kaksinkertaistui useiden naapurikiinteistöjen ostolla. Olemassa oleva kasvillisuus (joka koostuu lähes yksinomaan kastanjoista, punarintamista ja bambusta) oli suurelta osin juurtunut, luotiin tehokas vesihuoltojärjestelmä, pumppaamalla vettä suoraan järvestä ja jakamalla se puutarhaan 8 km:n putkiverkoston kautta ja lopulta vaativaan työhön maaperän asettumisen avulla. Halu istuttaa mahdollisimman erilaisia kasveja mahdollista pakotti luomaan keinotekoinen laakson viljelykasvien, jotka tarvitsivat suojaa tuulelta ja varjostettu ilmasto, ja luoda rivitalopuutarhat viljelykasvien, jotka muuten tarvitsivat altistumista täydessä auringossa. Koko alueelle perustettiin myös noin 7 km bulevardeja.

Mutta vaikein ja herkkä interventio oli kasvitieteellinen uudelleenkanto puutarhat, joille kapteeni McEacharn meni ympäri maailmaa useita kertoja, uudelleen avaamisesta ja ostamisesta siemeniä ja kasveja viidestä mantereesta, ja tuli laaja verkosto kansainvälisen vaihdon yliopistojen ja kasvitieteellisten laitosten ympäri maailmaa. Vielä nykyäänkin Villa Taranton kasvitieteellinen puutarha on kasvitieteellinen perintö poikkeuksellisen vaurauden (uskomattoman säilynyt ilman kohtuuttomia seurauksia pitkän ja vaikean maailmansodan aikana, jonka aikana Skotlannin kapteeni oli pakko palata kotiin), joka sisältää yhteensä noin 20000 lajikkeiden ja kasvilajien, joista lähes 1000 koskaan viljelty Italiassa vasta näiden viime vuosina. Niin paljon kasvitieteellinen rikkaus tekee Gardens of Villa Taranto keskeinen vertailukohta kasvitieteellinen harrastajille eri puolilta maailmaa sekä vetovoima jatkuvasti kiinnostusta tuhansia turisteja, jotka vierailevat näissä puutarhoissa joka kausi.

On lähes mahdotonta muistaa kaikkia mielenkiintoisia lajikkeita kasveja, jotka täyttävät pitkin keinoja tämän erittäin rikas puisto ja sen monet puutarhat. Ennakkoon tilatun reitin avulla kävijät voivat kulkea kaikkein mieleen ympäristöissä ja löytää upeimmat maisemat puiston, mutta signalointi monia harvinaisia ja arvokkaita kasvitieteellisiä lajikkeita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *