Desinfiointihuoneet juurtuvat luksusasuntoihin

Desinfiointihuoneet juurtuvat luksusasuntoihin

Luksusasunnot ja -asunnot käyttävät yhä enemmän desinfiointitiloja bakteerien leviämisen estämiseksi. Mutta mistä ”desinfiointihuone” koostuu? Forbesin mukaan käsienpudutin ja käsienpesuasemat ovat ehdoton vähimmäisvaatimus, vaikka joissakin on myös koneita, jotka voivat kääriä väliaikaisen kannen ihmisten kenkien päälle, ja silti toisissa on puvut, jotka voidaan asentaa vaatteiden päälle vierailun aikana.

Myös kuparipohjaisia metalleja, kuten messinkiä, käytetään yhä enemmän desinfiointihuoneiden suunnittelussa niiden itsesterilointiominaisuuksien vuoksi. Tämä johtuu siitä, että kupari-ionit ovat luonnollisia mikrobilääkkeitä, jotka voivat tappaa bakteereja ja viruksia.

Jotkut ylelliset kerrostalot hyödyntävät desinfiointitrendiä mainostaakseen, miten ne voivat pitää asukkaat turvassa COVID-19:n aikana ja estää bakteerien leviämisen heidän keskuudessaan, jotkut käyttävät esimerkiksi COVID-19-tapporobotteja, jotka käyttävät UV-C-valoja bakteerien tuhoamiseen yleisissä tiloissa, kuten hisseissä ja auloissa, ja myös joissakin henkilökohtaisissa asukkaissa, jos omistajat sitä pyytävät. Robottien hinta on noin 125 000 dollaria kappale, joten ne näkyvät vain ylellisimmistä asunnoksista tällä hetkellä.

Toiset palkkaavat ihmisiä tekemään samanlaisia töitä. Miami Beachin South Beachin jatkumo on palkannut puhdistavan hovimestarin, joka kiertää desinfioimassa rantakalusteita ja pöytäpintoja sen jälkeen, kun asukkaat ovat käyttäneet niitä. Hovimestari puhdistaa myös lepotuoleja erityisellä puhdistuskaavalla. Lisäksi rakennus edellyttää, että jokainen asukas varaa ajan käyttääkseen kuntosalitilojaan, jotta vältetään liikakäyttö ja ylläpidetään sosiaalista etääntymistä. Ajanvarauksen välillä henkilökunta desinfioi koko kuntosalin valmiina seuraavalle vieraalle. Siellä on myös automaattinen terveyskioski, joka tarkistaa kaikkien rakennukseen astuneiden lämpötilan.

Toisessa esimerkissä siitä, miten luksusasunnoilla torjutaan COVID-19:ää, 500 miljoonan dollarin 55-kerroksinen Legacy Hotel & Residence Miami Worldcenterissä on ottanut käyttöön koskemattomia teknologioita, antimikrobisia materiaaleja, sairaalalaatuisia ilmanpuhdistus- ja suodatusjärjestelmiä koko rakennuksessa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *