2 miljoonaa kotia vaarassa maastopalojen vuoksi

2 miljoonaa kotia vaarassa maastopalojen vuoksi

Asiantuntijoiden mukaan vuoden 2020 metsäpalokausi Yhdysvalloissa tekee todennäköisesti uuden ennätyksen eniten poltettua maata. Savuinen taivas, huono ilmanlaatu ja COVID-19-pandemia lisäävät tämän vuoden metsäpalokauden haasteita.

CoreLogicin tällä viikolla julkaiseman uuden wildfire Reportin mukaan lähes kaksi miljoonaa kotia on ”äärimmäisessä vaarassa” maastopaloissa, jotka riehuvat tällä hetkellä läntisessä Yhdysvalloissa.

Raportissa todetaan, että ”Kun Yhdysvaltain väestö kasvaa ja asuinrakentaminen ulottuu kauemmas metroalueista, yhä useammat kodit ja liike-elämän kohtaavat metsäpalojen uhan.”

Kahden viime vuoden aikana 96% maastopalojen polttamista eekkereistä Yhdysvalloissa keskittyi 13 läntiseen osavaltioon sekä Floridaan ja Alaskaan, raportissa sanottiin. Kalifornia on kärsinyt eniten osavaltiosta, sillä yli miljoona eekkeriä maata paloi vuonna 2017 ja 2018.

CoreLogic sanoi, että Los Angeles on metroalue, joka on eniten vaarassa maastopalojen vuoksi, ja sen jälkeen Riverside, Kalifornia; San Diego, Sacramento, Kalifornia; Austinissa, Teksasissa; San Francisco, Denver, Thousand Oaks, Kalifornia; Truckee, Kalifornia; ja San Antoniossa.

”Wildfire uhkaa jatkossakin asunnonomistusta ja vaarantaa ihmisten fyysisen ja taloudellisen toimeentulon”, CoreLogicin tutkijat totesivat. ”Tämän riskin ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää sen vähentämiseksi. Kun naapurustot työntyvät yhä kauemmas villimaa-alueille, tavat, joilla ihmiset rakentavat kohti kaunista mutta tappavaa kehittymätöntä metsäpaloalttiita maita, vain vahvistavat jo olemassa olevia ilmasto- ja maastoon liittyviä riskitekijöitä.”

CoreLogic suosittelee, että asunnonomistajat vakuuttavat itsensä metsäpalojen menetyksiltä ja että heidän on vahvistettava kotinsa arvo varmistaakseen, että vakuutuksenantaja on arvioinut sen tarkasti. Asunnonomistajat saattavat myös haluta harkita tulenkestävien materiaalien toteuttamista koteihinsa suojellakseen heitä vahingoilta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *